Ford herstart de Europese productie!

29/04/2020

Ford heeft van de week bevestigd dat het van plan is om de productie te hervatten in de meeste van zijn belangrijkste continentale Europese voertuig- en motorfabrieken vanaf 4 mei. De initiële herstart van de productie zal vanaf 4 mei met een gefaseerde aanpak plaats vinden.

'We moeten ons voorbereiden op een nieuwe omgeving als we de eerste piek van de Coronavirus pandemie voorbij zijn in Europa, met als belangrijkste prioriteit het ‘terugkeren naar werk’. Onze medewerkers moeten weten dat we de juiste maatregelen nemen om te beschermen hun welzijn op het werk ”, zegt Stuart Rowley, president van Ford Europa. Ford heeft daarom een plan opgesteld met daarin de implementatie van Ford's wereldwijde normen op het gebied van sociale afstand en versterkte gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor op de werkplek.

De productie begint op een laag niveau, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de bestellingen van verkochte voertuigen van dealers en zal de komende maanden geleidelijk worden opgevoerd voordat de volledige productie wordt hervat. De productieplannen houden rekening met de gereedheid van leveranciers, nationale bewegingsbeperkingen en Ford's-dealer verkoopsgebieden heropenen in belangrijke markten, evenals de vraag van klanten.

“Het behouden van de gezondheid van ons personeel heeft de hoogste prioriteit bij het herstarten van de productie en om weer aan het werk te gaan in onze fabrieken ”, zegt Martin Hennig, voorzitter van de Ford European Works Council.

“Onze vakbondsleiders in heel Europa zijn het eens geworden over de vergaande maatregelen voor de best mogelijke bescherming voor onze medewerkers, die verder gaan dan de landelijk voorgeschreven maatregelen en van toepassing zijn in al onze fabrieken in Europa. ”

Ford zal gezichtsmaskers produceren voor gebruik in zijn vestigingen in heel Europa. Door het bedrijf verstrekt gezichtmaskers moeten worden gedragen door iedereen die op een Ford-site werkt of deze bezoekt, in overeenstemming met de wereldwijde protocollen van het bedrijf.

Door gezichtsmaskers voor eigen gebruik te produceren, helpt Ford te verminderen vraag naar gestrekte toeleveringsketens voor persoonlijke beschermingsmiddelen, ook nodig voor medisch gebruik diensten en andere industrieën.

Daarnaast zullen ook alle productiewerknemers een persoonlijke “zorgkit” ontvangen wanneer ze weer aan het werk gaan. De verzorgingskits bevatten onder meer wegwerpmaskers, een herbruikbare thermometer en andere hygiëneproducten.

“Dit is een ongekende tijd voor ons bedrijf, maar het haalt het beste uit onze mensen naar boven bij Ford, van wie velen zich bezighouden met het ondersteunen van hun gemeenschappen in een veelheid aan acties over Europa. Wanneer we beginnen met het opnieuw opstarten van de productie, zullen we die positieve geest van toewijding aanhouden en trots terugkeren naar de werkplek voor onze klanten," zei Rowley.

Neem contact op

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws